Dozen Roses Love Note

Tuesday, May 31, 2011

Happy Birthday Angah...

Assalamualaikum semua...

Hari ni 31 Mei, genaplah 13 tahun umur anak kedua akak, angah ataupun nama yang diberi Muhammad Luqman. Sebenarnya ada cerita di sebalik nama yang diberi, tapi tak perlulah dituliskan di sini sebab susah pulak akak nak menyusun ayatnya...
Mengimbau kenangan mengandungkan angah agak besar cabarannya sebab jarak antara along dan angah agak rapat. Tahun 1998 pulak negara kita dilanda fenomena El Nino yang agak teruk hingga menyebabkan negeri Selangor terpaksa dicatu airnya. Akak ingat lagi bila terjaga tengah malam bila terdengar air paip turun akak terpaksa bangun membasuh pinggan mangkuk yang memenuhi sinki dan membasuh kain baju yang di dalam mesin. Sejurus selepas kelahiran angah pulak akak diserang penyakit tekanan darah tinggi secara tiba2, sedangkan semasa mengandungkan dia tak ada pulak. Terpaksa ditahan di wad selama 2 minggu. Namun alhamdulillah, walaupun semasa dilahirkan berat angah hanya 2.18kg, tapi sekarang dialah yang paling besar dalam keluarga. 

Doa ibu, angah akan membesar menjadi anak yang baik, hormat kepada orang tua dan patuh kepada ajaran agama.

Bubur Skoteng

Assalamualaikum semua..

N3 tentang bubur yang dibuat petang semalam. Bila cuti2 sekolah ni bertambah ramai kat rumah ni.
 Inilah bubur skoteng yang dibuat dan dicampur dengan sagu
 Rupa skoteng yang dah kembang, rasanya kenyal2 gitu... Skoteng ni mesti direbus dulu. Masak air hingga mendidih dan masukkan skoteng, tunggu sampai skoteng jernih sepenuhnya..
Untuk yang semalam ni, akak guna 100 gm skoteng, 30 gm sagu, santan pekat 250 ml, air secukupnya dan gula merah secukupnya bersama-sama secubit garam dan tak lupa dua helai daun pandan.

Saturday, May 28, 2011

Selamat Hari Guru dan Selamat Bercuti

Assalamualaikum semua...

N3 pagi2, cuba masukkan awal2 sebab internet kat rumah akak ni ikut suka dia jer nak pejam ke nak celik... tak tau nape.... modem dah nak rosak kot... lampu DSL tu selalu jer berkelip2. Gambar2 kat bawah ni sepanjang sambutan hari guru kat sekolah akak semalam... tak lah dimasukkan semua gambarnya.... 
 muka terkejut jer kan....
 acara berbalas pantun main2 dengan budak2...dua-dua menang...
 masa jamuan kat Equatorial Bangi dengan Kak Tinie
ibu2 semuanya dah kenyang ni....

Selamat bercuti untuk semua rakan pendidik, ibu2 pun bercuti sekejap jugak daripada rutin menyiapkan anak2 ke sekolah kan... akak rasa macam tak cuti jer ni... kelas tambahan on, paper exam banyaknya nak diperiksa, fail2 yang perlu dihantar belum siap... tolong.....ada ke sape2 nak tolong...

Friday, May 27, 2011

Tahniah...

Assalamualaikum semua...

Kek yang dihantar pagi tadi.
 Kek karot yang ditempah oleh Zawiyah untuk anak muridnya...
Bahagian tulisan tetap jugak buruk.. dulu masa darjah satu selalu dah kena pukul tangan dengan cikgu sebab tulisan buruk... tapi masih jgk tak cantik...

Wednesday, May 25, 2011

RVC: Sekadar mencuba untuk birthday seorang rakan...

Assalamualaikum semua...

N3 hari ni tentang Red Velvet Cake yang akak cuba buat semalam. Sekadar mencuba untuk makan-makan dan meraikan hari lahir seorang rakan guru...
 Inilah rupa kejadiannya, dengan deco yang tak kemas dalam dalam operasi nak menghabiskan strawberi dalam peti sejuk...jadi akak susun je lah kat atas kek tu... nasib baik strawberi tu warnanya merah kan...cuba bayangkan strawberi tu warnanya biru... nak sebut red velvet pun dah macam teragak2 kan...
 Ini masa kat sekolah
 Kek coklat... bukan akak buat
 Jeli kelapa muda..pun bukan akak buat... ini kawan akak si Wan Nazrul yang buat... ramai yang pandai masak kat sekolah akak... jadi sebab itulah akak kata, akak memasak sekadar suka-suka.... untuk menambahkan ilmu di dada. Menu utamanya laksa Penang yang ditempah daripada kawan akak yang lagi pandai memasak, Siti Hajara.
 Inilah orangnya... yang menyambut hari jadinya hari ini... baru masuk 30 tahun.... sebaya akak...oooppps....baca dulu habis-habis...sebaya akak 10 tahun lalu....
 Acara makan beradab... tapi suap strawberi...
Comotnya...lah...sapa lah yang buat kek ni yer....

Akak ambik resepinya daripada blogresepi... nak terjah klik kat sini....

Nanti akak copy paste kan resepinya...akak tak ubah apa2 pun..... tak pandai... n3 kat blog ni pun banyak resepi yang di copy paste, tak de resepi akak sendiri pun....itu tandanya akak ni bukannya pandai... sekadar ingin mencuba dan berkongsi... jadi terima kasihlah banyak2 pada blogger2 yang memang tak kedekut ilmu untuk berkongsi... pasti murah rezeki semuanya...

Red Velvet Cake Recipe
Source: Joyofbaking

·         2 1/2 cups (250 grams) sifted cake flour (I used normal flour)
·         1/2 teaspoon salt
·         2 tablespoons (15 grams) cocoa powder
·         1/2 cup (113 grams) unsalted butter, at room temperature
·         1 1/2 cups (300 grams) granulated white sugar
·         2 large eggs
·         1 teaspoon pure vanilla extract
1 cup (240 ml) buttermilk – see recipe below
2 tablespoons liquid red food coloring (I added to 4 tablespoon)
1 teaspoon white distilled vinegar
1 teaspoon baking soda
1 tespoon baking powder (I added this too)
Preheat oven to 350 degrees F (175 degrees C) and place rack in center of oven. Butter two – 9 inch (23 cm) round cake pans and line the bottoms of the pans with parchment paper. Set aside.
In a mixing bowl sift together the flour, salt, and cocoa powder. Set aside.
In bowl of your electric mixer, or with a hand mixer, beat the butter until soft (about 1-2 minutes). Add the sugar and beat until light and fluffy (about 2-3 minutes). Add the eggs, one at a time, beating well after each addition. Scrape down the sides of the bowl. Add the vanilla extract and beat until combined.
In a measuring cup whisk the buttermilk with the red food coloring. With the mixer on low speed, alternately add the flour mixture and buttermilk to the butter mixture, in three additions, beginning and ending with the flour.
In a small cup combine the vinegar and baking soda. Allow the mixture to fizz and then quickly fold into the cake batter.
Working quickly, divide the batter evenly between the two prepared pans and smooth the tops with an offset spatula or the back of a spoon. Bake in the preheated oven for approximately 25 – 30 minutes, or until a toothpick inserted in the center of the cakes comes out clean. Cool the cakes in their pans on a wire rack for 10 minutes. Place a wire rack on top of the cake pan and invert, lifting off the pan. Once the cakes have completely cooled, wrap in plastic and place the cake layers in the freezer for at least an hour. (This is done to make filling and frosting the cakes easier.)
Buttermilk Recipe
Add 1 tablespoon of white distilled vinegar, cider vinegar, or lemon juice to 1 cup (240 ml) of milk. Let this mixture stand 5 to 10 minutes before using.
Cream Cheese Frosting
250ml whipping cream
200ml cream cheese
1/2 cup confectioner sugar
Mix everything in a big bowl and whip the cream until stiff peaks formed.
Assemble: With a serrated knife, cut each layer in half, horizontally. You will now have four layers. Place one of the cake layers, top of the cake facing down, onto your serving platter. Spread the cake layer with a layer of frosting. Place another layer of cake on top of the frosting and continue to frost and stack the cake layers. Frost the top and sides of the cake. Can garnish the cake with sweetened or unsweetened coconut.
Makes one- 9 inch (23 cm) four layer cake.

P/s : Sapa2 yang nak cuba tu translate sendiri ye....

Tuesday, May 24, 2011

Sambal Bacang

Assalamualaikum semua...

Menu makan malam hari ni..
 Ikan kerapu masak 3 rasa dan sambal bacang
 Resepi campak2 jer... akak pakai sos 3 beradik tu, bawang besar, bawang putih, lada kecik, serai, daun limau, garam dan gula
Sambal bacang dan daun ulam raja... Jom makan...

Kasih dan Harapan

Assalamualaikum semua...

N3 hari ni tentang blueberry cheesecake yang ditempah oleh Kak Mala, cikgu sekolah akak...
 Kak Mala menempah sebab anaknya nak melanjutkan pelajaran ke peringkat diploma minggu depan. Kek ni pasti sebagai tanda kasih dan harapan untuk anaknya.
Terima kasih Kak Mala

Monday, May 23, 2011

Mata Kucing

Assalamualaikum semua....

N3 malam ni bukan tentang masak-masak, tapi tentang buah mata kucing atau longan.
Buah ni baru di 'harvest' petang tadi..oh oh... kalau lecturer akak ada yang terbaca ni mau dia bagi akak GB ni.. mencampur adukkan bahasa... tapi apalah nak diherankan sangatkan... dah banyak sangat sekarang ni perkataan inggeris yang dah dimelayukan... tengoklah tema hari guru pun guna perkataan transformasi... kan asalnya bahasa Inggeris tu... ntah kat mana agaknya keaslian bahasa Melayu kita sebenarnya...
 Panjang pulak mukadimmah kali ni yer... haaa berbalik pada buah mata kucing ni, pokoknya ditanam di depan pagar rumah akak.. selalunya berbuah satu atau dua gugus jer... tapi selalunya tak sempat kami petik pun.... tiba2 jer dah hilang... burung makan kot... (positif thinking kan) Tapi kali ni banyak gugus pulak berbunganya... jadi hubby akak terajin sikit nak membungkusnya... jadi dapatlah hasilnya sebanyak yang dalam bakul tu...
Ini yang masih kat tangkai... takut pulak korang tak percaya... bukan pokok dalam rumah ye... hubby akak pegang tu, untuk buah tu posing... isinya manis sangat... cuma kekurangannya... ye lah mana ada yang sempurna kan dalam dunia ni... kekurangannya isinya nipis, bijinya besar... kata bos hubby akak, buah ni kena tunggu berbuah berkali-kali dulu, barulah isinya akan jadi tebal... tak tau lah betul ke tak... kena minta pegawai pertanian pulak ler yang jawabnya...

Sunday, May 22, 2011

Agar-agar Strawberi

Assalamualaikum semua....

Menu untuk minum petang dan merangkap projek nak menghabiskan saki baki susu cair dan strawberi yang ada dalam peti sejuk. Petang-petang yang panas ni sedap makan yang sejuk-sejuk macam ni...
 Agar-agar Strawberi

Bahan-bahannya:

1 paket @ 20gm agar2 strip
5 cawan air
3/4 tin susu cair
1 1/2 senduk gula
1 sudu besar strawberi emulco
strawberi 
 1. Masak agar-agar dan 5 cawan air hingga agar-agar hancur
2. Tapis agar-agar ke dalam periuk lain dan masukkan susu cair
3. Masukkan gula dan strawberi emulco
4. Masukkan strawberi yang dibelah 4
5. Bila dah mendidih, padamkan api dan tuang ke dalam acuan ikut sendiri punya suka....
6. Sejukkan dan makan..... senang sangat2 kan....
P/s : Lain kali kalau nak buat strawberi tu kena potong kecil atau blender, sebab akak rasa macam masam sangat... berkerut muka makan...

Saturday, May 21, 2011

Happy Birthday Sofea

Assalamualaikum semua...

N3 kedua hari ni tentang kek yang baru je diambik tadi.
 Blueberry Cheesecake yang diode oleh Linda cikgu SMK Taman Jasmin 2 dan jiran akak. Ini tempahan kedua daripada Linda selepas dia menempah muffin hari tu. Cheesecake untuk anak buahnya Sofea yang tinggal dengannya....
Harapnya Sofea suka...Happy Birthday Sofea... semoga menjadi anak yang solehah dan membahagiakan semua orang....

Mee Rakyat

Assalamualaikum semua...

Mee rakyat?...ada mee untuk rakyat ke.....tak lah sebenarnya dah lama tak goreng mee. Pagi tadi goreng mee untuk breakfast, alang2 tak yah ke sekolah sebab LADAP hari ni dibatalkan, bolehlah goreng mee ni. Mee goreng simple jer  kosong je...sebab tu lah teringat kenangan masa kat UPM dulu. Kami selalu jugak ke kantin UPM tu ( tak tau lah sekarang ni masih wujud ke tak kantin UPM tu )kan selalu ada mee yang digoreng banyak yang dimasukkan dalam talam besar tu..siapa nak cedok je kan...kami panggil mee tu mee rakyat...ye lah mee biasa, kosong je...banyak pulak tu..sekarang ni pun kat kantin2 ada, cuma taklah sebanyak tu...
 Jadi..inilah breakfast kami sekeluarga pagi tadi..mee goreng simple jer..akak cuma letak meat ball, karot setengah batang dan tomato sebiji...tapi disebabkan semuanya memang suka mee, akak goreng 3 bungkus...liciiiinnnn. Kat rumah ni semuanya suka mee goreng kecuali along, mungkin sebab dia dah jemu makan mee masa dalam perut dulu kot...masa mengandung kat dia, masa alahan teruk, akak cuma boleh makan mee goreng je...ada ke macam tu....pakar2 sains kena buat kajian lah ni....
Mee kuning ni pulak kami kirim dengan Ustazah kat sekolah akak yang duduk kat Semenyih...dia duduk dekat dengan rumah orang yang buat mee kuning ni..jadi memang sedap sebab tak de bahan pengawet, tak payah nak celur2 bagai...basuh jer dah cukup...
Meat ball ada sebungkus lagi tu...teringin nak buat bakso...tapi tunggu along balik dulu lah...bakso dia makan..Banyak pulak akak melalut ye...mee rakyat lah...mee kuninglah...baksolah  Resepi untuk mee ni biasa2 jer...semua pandai goreng mee kan...tak ada yang istimewanya...

Friday, May 20, 2011

Trainee....

Assalamualaikum semua....

N3 kedua hari ni tentang pot luck kat sekolah akak tadi. Pot luck ni kami adakan sebab trainee yang buat praktikum kat sekolah akak nak habis dah praktikalnya...
Menu utamanya nasi kerabu....Ketua Bidang akak sponsor...yang kat atas ni, yang ditempah daripada akak. Seri muka, talam tokyo, cream puff dan talam peanut butter.
Talam Peanut Butter
Haa...ini je lah yang sempat dimasak untuk anak2 akak makan malam tadi...dalam2 pada dok sibuk siapkan tempahan, perut anak2 kena jugak jaga. Simple je..ikan keli masak lemak...tapi jenis potong2 dan campak2..
Akak rebus dulu ikan keli tu sebab isinya tebal sangat, masukkan asam keping, lepas tu masukkan santan, potong cili padi, bawang merah dan halia dah tu campak je...jangan lupa masuk garam...tapi anak2 akak suka...

Terima Kasih Cikgu

Assalamualaikum semua...

Tempahan daripada pelanggan setia kek karot AB. Ustazah Nazuha, kali ni dia menempah untuk sambutan hari guru anaknya di Tadika Aulad, Taman Jasmin, yang akan disambut hari ini..
 Nazuha minta tuliskan Terima Kasih Cikgu...Selamat Hari Guru
Terima kasih cikgu....dan terima kasih Nazuha

Thursday, May 19, 2011

Setahun Kemudian...

Assalamualaikum semua...

Kek yang ditempah oleh kaunselor akak semalam dan deliver pagi tadi...dah pukul 4.30 Kak Endon order..
 Setahun kemudian tu kata-kata yang ditulis kat gambar upin ipin tu, tak tau pun apa maknanya....
Kek coklat 1.5 kg dan 1/2 kg. yang besar potong kat tadika, yang kecik potong dengan sepupunya... yang kat atas ni sama je macam tahun lepas...selepas setahun kemudian...kek masih sama... Harap Adam suka...
Happy Birthday Adam..semoga menjadi anak yang soleh dan anak yang membahagiakan ibu bapa...

Tuesday, May 17, 2011

Kuih Kaswi


Assalamualaikum semua...

Menu untuk minum petang tadi...rasa teringin sangat nak makan kuih kaswi, jadi godek2 kat MyResipi, jumpa resepi CMG ni...
Gambarnya kelabu asap lah pulak kan... tak pe lah janji kuih kaswinya sedap. Jadi sesiapa yang nak resepi boleh tengok kat sini...Akak buat separuh adunan jer...
Bahan-bahannya
A
  • 300 gm gula merah
  • 240 gm gula pasir
  • 450 ml air
  • 2 helai daun pandan
  • # Semua bahan di atas dimasak atas api sederhana hingga gula larut dan sejukkan
B
  • 190 gm tepung gandum
  • 120gm tepung ubi
  • 60 gm tepung beras
  • 900 ml air
  • 3/4 camca besar air kapur

  • Satukan bahan di atas, dan satukan dengan bahan A tadi.
  • Tapis dan kukus di dalam loyang yang sudah disapu minyak, selama lebih kurang 45 min.
  • Bila masak hidangkan dengan kelapa parut yang dicampur garam. 


Hari terakhir seorang insan bernama guru di sekolah....

Assalamualaikum semua....

Sebenarnya majlis ni diadakan Jumaat lepas, tapi baru berkesempatan nak masukkan n3, asalnya ingat nak masuk kat blog sekolah jer, tapi kalau kat blog sekolah tak boleh nak cerita ceriti, tak boleh nak emo sikit-sikit, jadi masukkan jugaklah kat blog AB ni ye...Yelah katanya blog ni tentang rencam kehidupan, bukan masak2 je kan....
 Puan Veerbala Kiran Jetly, berumur 34 tahun 58 tahun...dah 34 tahun jadi cikgu, mula mengajar semasa umur 24 tahun...sama macam kak antan tu... tapi kak antan ni mampu tak ye bertahan hingga ke usia emas itu...sekarang bila tegur budak je dah kena maki...hehehe....nasib baik tak faham...kalau tak rasanya masuk paper dah akak ni....titlenya...Guru Dilempang Melempang Pelajar Sekolah....sapa salah? cikguuuu salah.....eh eh melalut-lalut pulak ye....
 Haa... tengok tu, sapa tu, mc tak bertauliah kat atas pentas....kebetulan akak bertugas minggu lepas, terpaksalah jadi mc, dengan sengaunya sebab selesema belum baik, dengan batuknya...ntah macam manalah rupanya ye orang tengok akak kat atas stage tu..apa-apalah kan....cikgu kan macam astro, macam2 ada...jadi mc, jadi ceti, jadi guard jaga pagar, jadi kerani dan macam-macam lagi....best tau jadi cikgu ni, macam2 boleh rasa..tak caya? Tanya Puan Kiran.....jangan marah Puan Kiran...Puan Kiran tak baca pun blog ni.. Kalau ikut jadual peperiksaan kat sekolah akak,hari Jumaat lepas langsung tak ada periksa, tapi kalau macam tu mesti tak ramai pelajar yang datang ke sekolah, jadi terpaksalah jugak ditunda dan diawalkan kertas2 tertentu, bukannya apa, nak jaga jugak hati cikgu yang nak bersara kan.....dah.... cikgu jadi kaunselor pulak. 
 Banyak pulak akak melalut ye... oklah ini penghargaan pihak sekolah untuk Puan Kiran...banyak lagi hadiahnya...tak perlulah akak masuk banyak2...bayangkan ajelah ye....
 Persembahan daripada guru-guru Panitia BI...Puan Kiran ni cikgu BI..
 Bergambar kenangan bersama pentadbir
Lambaian terakhir....bye....

* Maaf, kalau dirasakan n3 ni agak emo, cuma nak menzahirkan apa yang ada sebenarnya di sebalik tugas seorang guru. Kami semua tidak pernah mengharapkan balasan atau sanjungan, hanya sekadar sedikit rasa hormat kepada profession kami. Hanya guru yang memahami tugas guru. Seboleh-bolehnya kami cuba mendidik, tapi sejak awal kami sudah diingatkan...jangan marah, jangan membebel, jangan menjeling, jangan menyindir...apatah lagi merotan atau mencubit..Jadi apa lagi yang boleh dibuat...senyum je lah kan....walau apa-apa pun telan jer...perlu sentiasa berdoa supaya dikurniakan tahap kesabaran yang tinggi supaya komitmen kepada tugas ini tidak pernah luntur. Jadi untuk orang di luar sana, jangan disebab nila setitik, rosak susu sebelanga.

* Akak nak buat tag barulah...Guru Ibarat Penyu...SEBAB....Penyu menangis siapalah tahu....nanti tak nak jadi pengetua...jadi lah penyu tua... hehehe...jangan marah cikgu-cikgu ye...gurau hari guru...

Monday, May 16, 2011

Gurukah Aku?



GURU OH GURU
(USMAN AWANG)
Berburu ke padang datar
Dapat rusa berbelang kaki
Berguru kepalang ajar
Ibarat bunga kembang tak jadi
(dedikasi kepada Hari Guru dan guruku tercinta)
Dialah pemberi paling setia
Tiap akar ilmu miliknya
Pelita dan lampu segala
Untuk manusia sebelum jadi dewasa.
Dialah ibu dialah bapa juga sahabat
Alur kesetiaan mengalirkan nasihat
Pemimpin yang ditauliahkan segala umat
Seribu tahun katanya menjadi hikmat.
Jika hari ini seorang Perdana Menteri berkuasa
Jika hari ini seorang Raja menaiki takhta
Jika hari ini seorang Presiden sebuah negara
Jika hari ini seorang ulama yang mulia
Jika hari ini seorang peguam menang bicara
Jika hari ini seorang penulis terkemuka
Jika hari ini siapa sahaja menjadi dewasa;
Sejarahnya dimulakan oleh seorang guru biasa
Dengan lembut sabarnya mengajar tulis-baca.
Di mana-mana dia berdiri di muka muridnya
Di sebuah sekolah mewah di Ibu Kota
Di bangunan tua sekolah Hulu Terengganu
Dia adalah guru mewakili seribu buku;
Semakin terpencil duduknya di ceruk desa
Semakin bererti tugasnya kepada negara.
Jadilah apa pun pada akhir kehidupanmu, guruku
Budi yang diapungkan di dulang ilmu
Panggilan keramat “cikgu” kekal terpahat
Menjadi kenangan ke akhir hayat.
Gurukah aku? Tajuk salah sebuah buku yang ditulis oleh seorang pengetua cemerlang Puan Norbi Hussain. Akak sendiri sering tertanya-tanya pada diri sendiri...gurukah aku? Adakah betul bila guru diibaratkan seperti lilin, membakar diri menerangi orang lain...dalam meladeni karenah pelajar-pelajar sekarang, terkadang dirasakan diri ini gagal menjadi seorang pendidik seperti yang diamanahkan. Salah guru atau salah siapa apabila pelajar-pelajar sekarang seakan sukar untuk dididik dan diajar. Apabila dihayati sajak di atas, seolah-olah jasa guru begitu dihargai...namun hakikatnya, hari sambutan hari gurulah merupakan salah satu hari yang dianggap oleh pelajar-pelajar sekarang sebagai hari yang tidak perlu ke sekolah.....Sambutan Hari Guru hanya dipandang dingin oleh pelajar-pelajar, dan akhirnya Sambutan Hari Guru hanya disambut oleh guru-guru sahaja dan segelintir pelajar yang betul-betul menghargai jasa guru atau????? Tetapi, hati ini begitu gembira hari ini, apabila menerima SMS daripada bekas anak murid yang mengucapkan selamat hari guru dan masih ada bekas anak murid yang mengucapkan selamat hari guru di fb. Namun walau apa-apapun hakikatnya, kepada guru-guru yang pernah mendidikku sejak tadika, di SRK St. Nicholas Convent, Alor Setar, SM Sultan Abdul Halim, Jitra dan SM Tunku Abdul Rahman, Alor Setar, ribuan terima kasih diucapkan jasa kalian memang tak mungkin dibalas, tanpa kalian mungkin aku tidak menjadi aku yang sekarang. Hanya Allah sahaja yang mampu membalas jasa kalian. Juga untuk rakan-rakan seperjuangan, semoga kita akan terus menjadi guru yang lebih komited dan sabar....InsyaAllah. Selamat Hari Guru....

Tempahan dan Penghargaan

Assalamualaikum semua....

Seronok sangat upload gambar hari ni, 8 keping gambar ni sekejap je....kalau dulu mahu sejam lebih.
N3 hari ni tentang tempahan yang disiapkan semalam. Kak antan terima tempahan cupcake dan muffin untuk Hari Guru
 Butter cupcake yang baru keluar oven, ditempah oleh Kak Setia dari SMK Taman Jasmin 2, untuk anaknya hadiahkan pada gurunya.
 Ini yang dah siap deco, 25 cc
 tambah lagi 5, jadi 30 lah semuanya...
 Sekali harung akak buatkan untuk ateh dan angah sekali...penghargaan untuk cikgu2 diorang...
 Chocolate Muffin
 Ini ditempah oleh Linda, juga cikgu SMK Taman Jasmin 2, yang kat atas tu kak antan buatkan sekali untuk Aqil bagi pada cikgu2 di tadikanya...
 yang dah siap dipek
Kek Gula Hangus ditempah oleh Kamaliza yang teringin nak makan, sebab baru baik demam...masih belum ada selera nak makan...makan apa yang terlintas di fikiran...semoga cepat sembuh....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails