Dozen Roses Love Note

Tuesday, May 29, 2012

Yang Dah Lama...

Assalamualaikum semua...

Diharapkan semunya sihat-sihat ye... dah lama tak update di sini.... sibuk bercampur dengan malas.... ditambah lagi dengan anak-anak yang dah mula bercuti, jadi ibu nak guna komputer kena mencelah-celah lah ye... 
Mood sekarang gembira sebab akak dah dapat tukar ke Kuantan, cuma mood nak mengemas yang tak datang-datang... nak buat cam mana ye....
 Apam Polkadot yang tak berapa jadi ni ditempah oleh Cikgu Hindun, sehari sebelum hari guru..
Yang selainnya ni semua tempahan untuk hari guru 16hb yang lepas...
 Cupcake tempahan Linda untuk Sofea, anak saudaranya... 
 Cream Puff dan
 CMC, tempahan Kak Jam untuk anaknya...
2 kotak Koleh Kacang ni juga tempahan Cikgu Hindun pada hari guru

Terima kasih semua....

P/S : Izinkan kulepas penatku, untuk sejenak lelap di bahumu.... ( tiba-tiba masuk mood vanilla coklat )

Saturday, May 19, 2012

Alhamdulillah... akhirnya sinar itu muncul juga...

Assalamualaikum semua.....

Hari ini sekadar ingin berkongsi berita gembira yang akak dapat hari ini..
Alhamdulillah... akhirnya permohonan pertukaran akak diluluskan setelah menunggu beberapa bulan. Terima kasih akak ucapkan kepada semua yang mendoakan kelulusan ini.
Sebenarnya perasaan gembira dan sedih berbaur..... biasalah kan.... Gembira memang gembira sebab dapat bersatu kembali dengan keluarga akak,tapi sedih juga bila nak meninggalkan sekolah sini dan mula meneroka kembali ke sekolah baru yang belum tahu di mana.... Walau apapun satu rutin kehidupan yang baru akan bermula lagi dalam hidup akak... semoga semuanya membawa pengalaman baru untuk disimpan sebagai kenangan dan pengajaran nanti.... bila dicongak-congak... sekolah seterusnya mungkin sekolah yang ke-5 dan pengetua yang akan akak temui nanti merupakan pengetua akak yang ke-12.... 
Satu lagi yang memeningkan kepala akak sekarang ialah nak mengemas barang2.... banyaknya.... tak tau dari mana nak mula.....kerja sekolah pun banyak yang perlu diselesaikan sebelum bertukar.... 
1 Jati....
Hati ni tertanya-tanya juga, siapalah yang akan mengambil alih kelas tersebut nanti.... pasti pening kepala dibuatnya... namun apakan daya, itulah hakikat yang perlu diterima apabila berhadapan dengan pelajar-pelajar dalam kelas tersebut... Sesiapa pun yang menerimanya diharapkan redhalah ye... mereka hanyalah anak2 muda yang inginkan perhatian....tetapi perlakuan mereka selalunya mencabar kewibawaan kita sebagai guru. 

Friday, May 18, 2012

Dulu abang sekarang adik...

Assalamualaikum semua...

Hari ni masukkan tempahan untuk hari Isnin lepas. Tempahan daripada Azmar yang juga sedang cuti bersalin... Terpaksalah suaminya datang ambik kat rumah akak.
Kalau dulu Azmar tempah untuk anak lelaki sulungnya... kali ni untk anak keduanya pulak Aimi...
 Untuk Aimi, nak gambar princess...
Ini pulak untuk si abang yang memang suka sangat makan kek... terpaksalah Azmar menempah RVC ni untk si abang sebab takut berebut pulak dengan si adik... Terima kasih Azmar... Azmar tak boleh makan tau...

Thursday, May 17, 2012

Guru Dihormati Murid Disayangi...

Assalamualaikum semua.....

Lama betul tak update blog ni.... malas sangat2... Dah banyak gambar2 terperap kat dalam hp... Pagi ni cuba jugak masukkan satu dulu... kalau rajin, masukkan lagi selepas ni, kalau tak.... tau taulah bila pulak...
Haaa.... baca tajuk kat atas bukan sempena hari guru semalam ye... itu sebenarnya tema yang pengetua minta kami semua amalkan untk bulan Mei....
 Jadi hari ni masukkan gambar kek yang ditempah oleh Mahani minggu lepas. Sebenarnya Mahani sekarang ni sedang cuti bersalin, dia sms akak order kek ni untuk pelajar2 kelasnya yang mula menduduki peperiksaan pertengahan tahun minggu lepas. Kalau tak silap akak sebelum tu anak2 murid dia ni ke rumah melawat Mahani dan baby....
Yang dalam kotak2 dan bekas plastik tu creampuff yang juga ditempah Mahani untuk cikgu2 yang menolongnya mengambil alih subjek dan kelasnya sepanjang dia bercuti.... jadi betul la kan... guru dihormati, murid disayangi....

Sunday, May 6, 2012

Sekadar Mampu

Assalamualaikum semua....

Sengaja nak masukkan menu tengah hari tadi... kari kepala ikan Jenahak... hari ni suami dengan anak2 ada kat Kajang sebab esok Pahang kan cuti.. jadi esoklah baru diorang balik ke Kuantan. Resepi macam biasa je... rasa2nya semua pandai kot buat kari ikan....
 Selamat menjamu mata...
 Ini pulak kek gula hangus yang dibawa ke sekolah Jumaat lepas
 Tempahan2 pada hari Jumaat. Kek karot tempahan cikgu SMK Taman Jasmin 2.
 Talam Tokyo, Koleh Kacang dan apam dot2, tempahan Cikgu Hindun dari SK Taman Jasmin.
1 buku kek gula hangus tempahan Kak Suhaibah untuk ibu mertuanya... Tempahan yang diterima sekadar mampu untuk disiapkan... maaf ada yang terpaksa ditolak...

Terima kasih semua...

Wednesday, May 2, 2012

Rupa-rupanya....

Assalamualaikum semua....

Lama rasanya tak menulis kat blog ni... biasanya dalam seminggu tu cuba jugak dimasukkan n3, tapi hujung minggu baru ni dah malas nak menyelit dengan anak2... jadi hari ni barulah boleh masukkan n3 yang ada sikit2 ni.....sebenarnya minggu lepas baru akak perasan, rupa2nya along tak pernah merasa koleh kacang... itupun akak perasan bila hari Jumaat lepas akak buatkan koleh kacang tempahan untuk hari Sabtu... macam biasalah kalau Aqil dengan Awan ada, mesti diorang akan berebut yang melekat kat kuali tu... si along pun berebut sama... lepas tu dia cakap, sedaplah ibu, koleh kacang... ibu buatlah along nak makan.... baru akak perasan, selama ni dia tak pernah merasa... jadi kebetulannya hari Isnin dia cuti, sebelum akak ke sekolah tu smpatlah akak kacaukan untuk dia...
 Koleh kacang untuk along....
 Ini pulak Talam Kentang Berlauk yang akak buat untuk jamuan nazir Khamis lepas... penat ooo... walaupun sediakan untuk sepuluh orang makan je... untuk pagi, talam, krim puff dan bihun....
 Chicken pie ni bersama2 dengan kek gula hangus untuk minum petang..
 Ini hidangan untuk minum pagi... sempat diambil gambar, hidangan untuk makan tengah hari dah tak sempat, sebab nazir pun dah ada kat bilik tu...kat rumah dah tak ingat sebab dah kalut sangat....
 Persediaan yang dibuat untuk menyambut kedatangan nazir....kami kerja 13 hari beb...minggu lepas..hehehe...penat.... harap2 berbaloi....
 Apa-apapun memang respek pada pengetua cemerlang kami Puan Latifah....
 Doa-doakan ye....kami berjaya...
 Ini pulak krim puf tempahan pada hari Sabtu...
dan koleh kacang tempahan Sabtu inilah yang buatkan along mengidam ni....hehehe...semuanya dah balik...tinggallah kami bertiga kembali... huhuhu...

P/S : Bulan Mei dah menjelma... harap2 membawa khabar gembira nanti... doakan ye rakan2 blogger dan pengunjung yang berkunjung ke sini, semoga akak dan keluarga bersatu kembali....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails