Dozen Roses Love Note

Saturday, November 17, 2012

Crepe Durian


Assalamualaikum semua...
Akhirnya sampai jugak seru untuk akak mengerepe... 
Dah dua orang yang bertanya sejak akak masukkan gambar crepe durian ni di fb..... 
Kesian Yana, sorry ye... tak sempat makan crepe akak... dah bersalin... itulah kan nak memasak ni perlukan kerajinan, kalau dah virus m menyerang macam2lah alasannya... tapi yang akak demam tu memang betul... bab2 sakit ni akak tak berani nak tipu...

Berbalik pada crepe yang akak siapkan malam tadi... belum sampai ke tuannya pun lagi... petang nanti baru nak hantar, crepe ni ditempah oleh Rozlin.... inipun kali kedua Lin bertanya, barulah jadi crepenya.... kata Lin, anak2nya yang 3 orang tu yang suka sangat...

Untuk resepinya, akak rasa dah ada di kebanyakan blog, jadi akak link kan aje lah ye...
Resepi crepe ni boleh dirujuk di blog Izah http://izahdaut.blogspot.com/2012/11/resepi-durian-crepe-filling-cream.html 
http://fizanordin.blogspot.com/2012/10/durian-crepe-resipi-3.html dan ada satu lagi blog yang menggunakan 6 jenis tepung iaitu blog Cikgu Ani
Jadi rajinkan diri, jenguk2lah kat dapur tu tengok apa yang ada dan tengok2lah resepi tu yang mana yang rasa2nya lebih senang dan mudah dibuat, tapi yang utamanya durian kenalah ada... tapi sekarang ni durian dah senang cari dan akak tengok sekarang ni dah ada cempedak, jadi kalau tak suka durian bolehlah ganti dengan cempedak ataupun boleh jugak kalau nak letak isi mangga.

Jadi rajin2kan diri ye... Along yang baru merasa pagi tadi dah request.... Ibu nanti buat lagi ye....

Monday, November 12, 2012

Selamat bercuti..

Assalamualaikum semua...
Sedang buat apa ye pagi2 ni? Pasti ada yang sedang bersiap2 nak ke tempat kerja atau mungkin ramai jugak yang bercuti sebab anak2 dah mula cuti sekolah. Pada yang anak2nya menduduki peperiksaan SPM pasti tak senang duduk dibuatnya...
Bagi akak, alhamdulillah.... cuti sekolah dah bermula walaupun akak sebenarnya mungkin tak bercuti.... huhuhu... anak2 semuanya dah berkumpul, along pun ada kat rumah.... jadi inilah masa untuk nak berkreasi dengan kuali atau periuk kan... tapi.... ada ke masa akak ni... cuba2lah nanti ye....
Untuk tempahan, mungkin akak bercuti kot... gambar kat atas tu sebenarnya gambar rv brownies yang ditempah oleh Najilla Khamis lepas...harap sangat Najilla berpuas hati...

Sunday, November 4, 2012

November dah menjelma

Assalamualaikum semua...
Malam ni curi-curi masa masukkan n3 sebelum betul2 sibuk selepas ni. Kat atas ni RV Brownies yang ditempah oleh Naimah.
Ini pulak puding jagung yang ditempah oleh Ida
Kek coklat tempahan Pn. Khor

Kek karot tempahan Syuhada

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails