Dozen Roses Love Note

Sunday, June 9, 2013

Balik Kampung

Assalamualaikum semua...

Buat apa ye petang2 ni.... tiba2 terajin pulak menagadap lap top ni... Sebenarnya sedih... cuti sekolah dah habis... esok dah start kerja...huhuhu... along pun dah balik ke asrama.
Balik kampung ni awal cuti hari tu... balik kampung kali ni sempat akak bawa anak-anak ke Muzium Padi kat Gunung Keriang kat Kedah... tempat Kak Ilah JY tu... ( jangan marah ye Kak Ilah )
Ni gambar kat dalam muzium tu...
Akak pun pertama kali sebenarnya ke Muzium Padi ni, walaupun dah lama wujudnya muzium tu...
Bila masuk ke bahagian lukisan yang berputar tu MasyaAllah... kagumnya... cantiknya lukisan kat dalam tu..Kagum betul akak dengan pelukis yang melukis untuk muzium tu...
Seolah-olah gambaran sebenar...

Ini anak buah akak bergambar
Teruja betul akak tengok lesung2 kat bahagian bawah muzium..
Lagi....
ada antan kat situ...
Antan tak bertingkah lah.....

Friday, June 7, 2013

Page Antan Bertingkah


Assalamualaikum semua....

Lamanya tak menulis di blog kesayangan ni....
Apa khabar semuanya ye.... akak alhamdulillah sihat.
Ke mana cuti sekolah? dah nak habis dah cuti pun.. akak sempat jugak balik ke Alor Setar.. nanti akak buat n3 ye tentang tu..( itupun kalau tahap kerajinan agak tinggi )
Memasak? Memasak juga, tapi virus M yang menyerang kuat betul... malas benor nak upload gambar kat blog...
Sebenarnya banyak peristiwa yang berlaku sejak kebelakangan ni... hp akak kena curi, tapi alhamdulillah pencurinya dah dapat ditangkap, cuma doakan ye, dia kotakan janji untuk membayar atau menggantikannya.
Lap top akak pun rosak, inipun pinjam hubby punya lap top. Tab pulak chargernya rosak... dugaan semuanya kan... yang penting sentiasa bersyukur dengan apa yang dinikmati...
 Tapi buat pengetahuan semua, gambar-gambar tempahan yang akak terima akak upload kan di page FB Antan Bertingkah.
Dah lebih kurang dua bulan page ni diwujudkan... senang-senang jemputlah ke sana ye... sudi-sudikanlah jari tu untuk 'like' page akak...Linknya akak dah letakkan di sebelah.
Senang sikit masukkan di page berbanding di blog... hehehe... ayat membangaulah tu...
Nanti akak cuba merajinkan diri update kat blog yer...
Sampai ketemu lagi... Assalamualaikum...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails