Assalamualaikum semua.....
Cuba jugak masukkan n3 semalam, kek coklat kukus yang ditempah oleh Azmar dan...
Asam Pedas Ikan Keli
Untuk asam pedas ni kak antan masak ikut-ikut suka je, campur apa2 yang patut.
Mula2 kak antan blender cili kering, bawang besar, bawang putih, halia, sedikit belacan dan sedikit lada hitam dan buah keras
Bahan2 tu semuanya ditumis dan bila dah agak garing masukkan air asam jawa.
Kemudian masukkan ikan keli dan belimbing buluh.
Kak antan masukkan juga sedikit serbuk kunyit, dan serai yang diketuk
Bila dah masak, perasakan dengan garam.
Sedihnya tak de daun kesum.
Salam....
ReplyDeletenak tanya..kek ni, kalau nak guna bekas mcm ni. kena tutup dengan tudungnya tak masa nak kukus...atau biar terbuka je mcm kita kukus dalam loyang
Wanieyra, akak tutup dengan aluminium foil masa kukus...
ReplyDeleteterima kasih ye kak...
ReplyDelete