Dozen Roses Love Note

Saturday, November 17, 2012

Crepe Durian


Assalamualaikum semua...
Akhirnya sampai jugak seru untuk akak mengerepe... 
Dah dua orang yang bertanya sejak akak masukkan gambar crepe durian ni di fb..... 
Kesian Yana, sorry ye... tak sempat makan crepe akak... dah bersalin... itulah kan nak memasak ni perlukan kerajinan, kalau dah virus m menyerang macam2lah alasannya... tapi yang akak demam tu memang betul... bab2 sakit ni akak tak berani nak tipu...

Berbalik pada crepe yang akak siapkan malam tadi... belum sampai ke tuannya pun lagi... petang nanti baru nak hantar, crepe ni ditempah oleh Rozlin.... inipun kali kedua Lin bertanya, barulah jadi crepenya.... kata Lin, anak2nya yang 3 orang tu yang suka sangat...

Untuk resepinya, akak rasa dah ada di kebanyakan blog, jadi akak link kan aje lah ye...
Resepi crepe ni boleh dirujuk di blog Izah http://izahdaut.blogspot.com/2012/11/resepi-durian-crepe-filling-cream.html 
http://fizanordin.blogspot.com/2012/10/durian-crepe-resipi-3.html dan ada satu lagi blog yang menggunakan 6 jenis tepung iaitu blog Cikgu Ani
Jadi rajinkan diri, jenguk2lah kat dapur tu tengok apa yang ada dan tengok2lah resepi tu yang mana yang rasa2nya lebih senang dan mudah dibuat, tapi yang utamanya durian kenalah ada... tapi sekarang ni durian dah senang cari dan akak tengok sekarang ni dah ada cempedak, jadi kalau tak suka durian bolehlah ganti dengan cempedak ataupun boleh jugak kalau nak letak isi mangga.

Jadi rajin2kan diri ye... Along yang baru merasa pagi tadi dah request.... Ibu nanti buat lagi ye....

1 comment:

  1. Sana sini nampaknya riuh dgn crepe durian... Bila sana sini org asyik cerita pasal crepe ni teringin pulak nak merasanya...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails