Dozen Roses Love Note

Thursday, August 19, 2010

Hari Ini Dalam Sejarah

Dah lama jugak rasanya cik antan tak update blog cik antan ni... almaklumlah sibuk bulan-bulan puasa ni.... Tajuk kat atas best tak? Sebenarnya ni peristiwa masa pelancaran bulan kemerdekaan sekolah cik antan, sebab itulah sejarahnya namanya... tapi sebenarnya ada lagi satu sejarah... nak tahu? baca sampai habis..... deklamasi sajak oleh 3 orang pelajar yang mewakili kaum yang berbeza... 1 Malaysia...

Haa..... inilah sejarahnya... buat pertama kalinya pada hari ini 9 Ogos 2010 cik antan mendeklamasikan sajak di khalayak ramai.... sejuk jugak kaki dan tangan.... mana pernah sebelum ni cik antan baca sajak depan orang ramai. Masa di U dulupun masa Malam Pengucapan Puisi cik antan masuk koir nyanyi lagu puisi ramai-ramai... tapi dah jadi cikgu BM kan... sekali sekala kenalah lah tunjuk bakat yang dah lama terendam nih...
Tajuk sajaknya Bersila Di Atas Tikar Merdeka
Cikgu Razak pun deklamasikan sajak jugak, tapi bagi dia dah perkara biasa...

Penutupnya semua menyanyikan lagu Jalur Gemilang dan Satu Malaysia... tapi nak dijadikan cerita terbakar pulak PA Systemnya... banyak betul sejarahnya....

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails