Dozen Roses Love Note

Wednesday, May 2, 2012

Rupa-rupanya....

Assalamualaikum semua....

Lama rasanya tak menulis kat blog ni... biasanya dalam seminggu tu cuba jugak dimasukkan n3, tapi hujung minggu baru ni dah malas nak menyelit dengan anak2... jadi hari ni barulah boleh masukkan n3 yang ada sikit2 ni.....sebenarnya minggu lepas baru akak perasan, rupa2nya along tak pernah merasa koleh kacang... itupun akak perasan bila hari Jumaat lepas akak buatkan koleh kacang tempahan untuk hari Sabtu... macam biasalah kalau Aqil dengan Awan ada, mesti diorang akan berebut yang melekat kat kuali tu... si along pun berebut sama... lepas tu dia cakap, sedaplah ibu, koleh kacang... ibu buatlah along nak makan.... baru akak perasan, selama ni dia tak pernah merasa... jadi kebetulannya hari Isnin dia cuti, sebelum akak ke sekolah tu smpatlah akak kacaukan untuk dia...
 Koleh kacang untuk along....
 Ini pulak Talam Kentang Berlauk yang akak buat untuk jamuan nazir Khamis lepas... penat ooo... walaupun sediakan untuk sepuluh orang makan je... untuk pagi, talam, krim puff dan bihun....
 Chicken pie ni bersama2 dengan kek gula hangus untuk minum petang..
 Ini hidangan untuk minum pagi... sempat diambil gambar, hidangan untuk makan tengah hari dah tak sempat, sebab nazir pun dah ada kat bilik tu...kat rumah dah tak ingat sebab dah kalut sangat....
 Persediaan yang dibuat untuk menyambut kedatangan nazir....kami kerja 13 hari beb...minggu lepas..hehehe...penat.... harap2 berbaloi....
 Apa-apapun memang respek pada pengetua cemerlang kami Puan Latifah....
 Doa-doakan ye....kami berjaya...
 Ini pulak krim puf tempahan pada hari Sabtu...
dan koleh kacang tempahan Sabtu inilah yang buatkan along mengidam ni....hehehe...semuanya dah balik...tinggallah kami bertiga kembali... huhuhu...

P/S : Bulan Mei dah menjelma... harap2 membawa khabar gembira nanti... doakan ye rakan2 blogger dan pengunjung yang berkunjung ke sini, semoga akak dan keluarga bersatu kembali....

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails