Dozen Roses Love Note

Sunday, October 17, 2010

The Malaysian Cohort

Hari ni pagi2 cik antan dan hubby dah bertolak ke HUKM, bertolak awal sebab kami tak berapa tahu jalan ke HUKM. Hubby cik antan buat appointment medical check up untuk program Malaysian Cohort.
Kami sampai awal jugak sebab sebenarnya tak lah susah sangat nak ke HUKM ni, lagipun dengan pertolongan Mr. Garmin. Walaupun appointment pukul 8.30, tapi pukul 8.00 petugas dah buka kaunter.
Macam2 pemeriksaan dijalankan pemeriksaan tekanan darah, fungsi jantung, fungsi paru2, pemeriksaan darah ( glukos, kolestrol) analisis komposisi badan dan BMI. Apa2 pun yang paling bagusnya ujian2 ni semuanya free. Layanannya pun bagus dan cekap.
Cik antan hari ni awal2 dah sangkut ( memang dah tau tekanan darah cik antan memang tak stabil dan biasanya tinggi, jadi hari ni tinggilah )Ujian darah 2 minggu lg baru tahu keputusannya. Apa2 pun reda je lah dengan keputusanya. Sakit tu kan salah satu cara Allah menghapuskan dosa. Tapi apa2 pun kenalah jaga pemakanan.
Jadi sesiapa yang berminat dan nak kan maklumat lanjut, sila layari http://www.mycohort.gov.my

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails