Dozen Roses Love Note

Thursday, December 29, 2011

Penyakit...

Assalamualaikum semua....

Tiba-tiba hari ni terfikir tentang sesuatu, terus nak masukkan kat blog. 
Tapi tak nak masuk n3 masak-memasak lg.
Mesti semua pelik, tajuk penyakit tapi letakkan gambar hp. Gambar2 tu ehsan pak cik google, hp2 yang digilai sekarang ni.... jadi bila bercerita pasal hp dan penyakit, mesti terbayang dalam kepala orang yang selalu bertukar2 hp kan... memang ada orang yang macam tu, ada model baru keluar je terus tukar... yang mampu boleh lah kan... akak ni tunggu sampai hp tu dah rosak barulah tukar... itupun atas ehsan orang nak belikan jenis apa....
 Berbalik pada tajuk penyakit tu, sebenarnya akak bukan nak tulis tentang penyakit selalu bertukar2 hp, itu terpulanglah pada individu masing2 sebab duit masing2 dan untuk kepuasan masing2, cuma akak nak tulis tentang penyakit sesetengah orang yang tak nak jawab telefon bila dah di luar waktu bekerja. Akak pernah jumpa orang macam ni, puas kita dail, tapi tak berjawab, dan tunggu call balik pun tak de jugak... nak kata tak kenal, dia pernah telefon akak sebelum tu, jadi nama akak mesti tertera di situ. Tapi itulah penyakitnya.. 
Selalunya kalau kawan2 call tu mestilah ada perkara penting yang nak disampaikan atau ditanyakan. Kalau akaklah... kalau dah tengok ada 2 missed call dari kawan, rasanya mesti ada perkara penting nak disampaikan, tambah2 lagi kalau sampai 4 @ 5 missed call.... mesti akak call balik semula.
Akak pernah berbincang dengan kawan akak tentang penyakit ni, dan kawan akak tu bagi pendapat, cuba bayangkan kalau semasa berada di rumah dan terjadi sesuatu pada suami dia dan yang menelefonnya dah tentulah salah seorang kawan atau staf pejabat suaminya kan.... cubalah bayangkan sendiri.... betul tak pendapat kawan akak tu...

P/S : Azam tahun baru 2012... akak kena habiskan banyak masa kat sekolah.....

2 comments:

  1. Assalamualaikum :)

    Susah juga yaa org berpenyakit tak nak angkat tepon nihh...
    Yang kita bimbang bila ada kes2 emergency!..pasti menyulitkan lagi keadaan kan..:(

    ReplyDelete
  2. Diorang tak pernah bimbang pun, kita je yg bimbang...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails