Dozen Roses Love Note

Monday, July 23, 2012

Salam Ramadhan..

Assalamualaikum semua....

Rasanya belum terlambat untuk akak mengucapkan selamat berpuasa ataupun selamat menyambut kedatangan bulan Ramadhan yang mulia ini. Alhamdulillah kita kembali dapat bertemu dengan bulan yang mulia ini, marilah sama-sama kita berdoa agar kita semua dapat menyempurnakannya dan mempertingkatkan amalan di bulan Ramadhan ini.
Bagi akak, akak sangat bersyukur kerana dapat berpuasa bersama-sama keluarga akak di Kuantan pada tahun ini. Walaupun aktiviti biskut raya mungkin berkurang, nanti mungkin buat untuk sendiri aje., tapi tempahan-tempahan lain dah mula akak terima, alhamdulillah.... rezeki Ramadhan.
Bila Ramadhan menjelma pasti kenangan2 lama akan muncul dalam ingatan kita kan? Saat-saat berpuasa bersama-sama rakan... Kenangan Ramadhan paling manis dalam hidup akak ialah pada zaman sekolah menengah dulu... masa tu akak berpuasa di asrama. Walaupun berpuasa berjauhan dengan keluarga, tapi kenangan tu indah sangat, sebab dapat bersama-sama rakan ke Bazar Ramadhan, mengikut giliran asrama... bangun sahur dikejutkan oleh loceng ais krim... dah tu  masa sahur mesti ada telur masin dan kopi O panas...
Homework pulak masa bulan puasa mesti semua siap.... sebabnya kami siapkan selepas sahur... kalau bulan-bulan lain....hmmm...
Itulah kenangan manis Ramadhan yang akan terus tersemat dalam ingatan akak... sekarang kedatangan Ramadhan disambut dengan penuh keinsafan kerana memikirkan diri sendiri, keluarga dan anak-anak kan...
Oklah Selamat berpuasa untuk semua....

14 comments:

  1. Salam Ramadan, Kak. Semoga dipermudahkan dalam menjalani ibadah..

    Oh, indahnya kenangan berpuasa di zaman remaja ya :-)))

    ReplyDelete
  2. Selamat berpuasa jugak untuk Sari...memang indah kenangan berpuasa dulu... sebab masa tu berpuasa tanpa tanggungjawab...

    ReplyDelete
  3. Selamat berpuasa Asyifa... semoga kita dapat menambahkan amalan di bulan mulia ni...:)

    ReplyDelete
  4. Selamat berpuasa kak. Syukurlah akak dah dpt kembali bersama dgn family akak di kuantan. Dulu masa baca dlm blog akak yg akak dah dpt tukar, Kaz tak sempat nak ucap tahniah. Lega rasanya kan Kak....

    ReplyDelete
  5. Tahniah dan selamat berpantang untuk Kaz... mesti tengah teruja lagi sebab dapat baby girl... Alhamdulillah akak dapat jugak berpuasa dengan family tahun ni... semoga kita semua mendapat keberkatannya di bulan mulia ni...

    ReplyDelete
  6. salam ramadhan gak wat yusa sekeluarga ye!

    ReplyDelete
  7. Terima kasih.... juga Salam Ramadhan untuk Kak Ina sekeluarga...

    ReplyDelete
  8. Selamat berpuasa juga buat Yusa sekeluarga. Saya pun pernah merasai pengalaman berpuasa di asrama.

    ReplyDelete
  9. Selamat berpuasa Sweetie... pengalaman berpuasa di asrama, mungkin pahit bagi sestengah orang...

    ReplyDelete
  10. salam kak yus.Slmt menjalani ibadah puasa tuk kak yus sekluarga.

    masak apa arini?

    ReplyDelete
  11. selamat berpuasa juga utk akak sefamili...:))

    ReplyDelete
  12. Terima kasih Atie dan Mama olyn, hari balik td goreng kuetiaw je... pg tadi dh buat talam suji...

    ReplyDelete
  13. Nice blog :)
    salam kenal sobat :)
    di tunggu kunjungan balik.nya ya !terimakasih ...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails