Dozen Roses Love Note

Sunday, November 7, 2010

Pisang Goreng


Mesti yang membaca n3 kali ni macam boring je kan... ye lah pasal pisang goreng pun nak dimasukkan... tapi cik antan suka... sebabnya ni pisang goreng daripada pisang awak, kegemaran cik antan. Kalu di utara pisang ni memang lah famous, setahu cik antan masa kecik2 dulu bila sebut pisang goreng inilah pisangnya... tapi yang paling bestnya bila dapat yang ranum macam ni.... lazatnya.... tak puas makan. Pisang ni mak mentua cik antan berikan masa dia datang hari Jumaat hari tu. Orang Pahang panggil pisang siam. Ada cerita di sebalik pisang ni.. dulu masa mengandungkan along cik antan mengidam nak makan pisang goreng awak ni, tapi ingatkan masa balik bercuti kat Kedah, bolehlah makan... tup2 cik antan bersalin 2 minggu awal... meleleh air liur along... sekarang kalau tengok gambar ni air liur cik antan lah pulak yang meleleh kot...hihihi

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails