Dozen Roses Love Note

Sunday, March 20, 2011

Bercuti di Lumut

Assalamualaikum semua....

Dah 4 hari rasanya tak update blog..sebabnya kak antan sekeluarga ke Lumut. Memang tak ada perancangan awal pun, hubby kak antan lah punya last minute program, untuk kami lah untuk dia mungkin tak. Macam kak antan selalu cakap bulan ni dia memang banyak outstation, dua kali kena ke Lumut, tiba2 balik kerja hari Rabu hari tu dia kata esok ikut ke Lumut, kelam kabut jugak kak antan dibuatnya hari Khamis tu, sebabnya, along baru balik hari Rabu, selalunya kalau dia balik banyak barang keperluan yang perlu dibeli. Jadi semuanya kena settle kan hari Khamis sebelum bertolak. Jadi pagi Khamis tu, macam lipas kudung jugaklah kak antan. Hubby kak antan ke pejabat dulu hari Khamis tu. Pagi2 lagi dah ke Tesco beli keperluan along dan barang dapur apa yang patut. Balik memasak pulak untuk dibawa bekal. Akhirnya perancangan awal nak bertolak pukul 12.30 terlewat jugak sampai 1.10. Jadi jom layan gambar2 yang sempat dirakamkan juru kamera tak bertauliah ni dengan kameranya yang....tak tau nak cakap apa...
 Pemandangan sawah padi yang masih lagi belum ditanam.
 Pokok nipah.. gambar agak jauh, sebenarnya anak2 kak antan dah tak kenal pun pokok nipah ni...
 Pokok kelapa...sekarang dah susah nak tengok pokok kelapa yang tinggi gini kalau kat bandar.

 Kami sampai dalam pukul 5.30. Lepas solat, terus semuanya ke kolam renang, suka sangat anak2 kak antan.
 Ni hari kedua, sebelah paginya diorang turun mandi kolam lagi.. suka sangat dengan budak2, masing2 dok melayan si Aqilah yang diorang kenal kat kolam renang tu je..
Petang hari kedua, lepas hubby akak habis meeting, kami ke Teluk Batik
Ateh yang semakin tembam..
Si kecik Awan
Aqil dengan Angah

Makan ais krim
Along



Balik je dari Teluk Batik, terus mandi lagi kat kolam renang tu..

Itik dengan pelampung tu, beli kat Teluk Batik, suka sangat lah diorang berdua tu
Laling kak antan, kalau dia tahu kak antan masukkan gambar ni mesti marah ni...


Suka sangat menyakat adik
sayang sangat kat itik dia tu....
Tragedi tak diduga, tengoklah dahinya yang dah benjol tu... dalam pada dok main air, dia suka nak selamkan muka dia kat dalam air, tak perasan dah tepi kolam, jadi dahinya terhantuk kat tepi kolam tu meraung jangan cakaplah.. dengan benjolnya yang serta merta biru, panik jugak kak antan. Nasib baiklah lepas didemah dan tuam birunya dah semakin hilang, cuma benjol je yang lambat sikit hilang.

Ni sebelum bertolak balik, tengah hari semalam
Kak antan sekeluarga duduk di Marina Cove, jadi ni pemandangan dari bilik kak antan
kawasan belakang resort yang masih dipenuhi hutan. Lebih kurang 1 km je ke Teluk Batik

Tempat permainan air yang berbayar. Kak antan sekeluarga tak pergi pun ke situ, katanya dewasa RM7, kanak-kanak RM4

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails