Dozen Roses Love Note

Wednesday, June 22, 2011

Dilema...

Assalamualaikum semua...

Tiba2 je petang ni terus terjerumus dalam dilema....along call dari asrama petang tadi... dia cakap cikgunya offer untuk 5 orang student form 2 dan 5 orang student form 1 untuk ke Aceh...ada pertukaran pelajar....
Terkedu akak sekejap....haaaaa Aceh.... jauh jugak tu... dah tu dia pulak baru form 2.... nak dilepaskan pun susah hati... tak dibenarkan.... dia dok mengharap sangat tu.... call hubby akak...dia pun kata susah nak cakap. Malam ni bincang balik.... susah2...  

10 comments:

  1. Salam kak... Serba salah ye kak... Sebab masih muda lagi baru form 2.. Minta petunjuk dari Allah ye kak solat istiharah...:)

    ReplyDelete
  2. mas pun setuju ngan juwita...
    kene fikir baik dan buruknya dulu....
    lagi pun anak akak baru form 2...
    muda sangat tu...
    tempat lak jauh....
    minta petunjuk dari Allah kak, buat solat istiharah...

    ReplyDelete
  3. salam..mmg dilema betul!!.mak ayah takut nk lepaskn...anak lak nk pergi sgt!Bdk2 mmg la camtu,baru tingkatan 2..muda sgt!Semoga mendpt keputusan yg trbaik yer...

    ReplyDelete
  4. bertuah tu kak terpilih...bukan senang cikgu nak buat pemilihan... walaupun baru di fom 2...mesti ada kelebihan dan keistimewaan yg cikgu dia nampak

    ReplyDelete
  5. Kalau ikut saya bagi je. Tapi bila difikirkan balik takut jugak. Semoga dapat buat keputusan yang terbaik

    ReplyDelete
  6. Ita, Mas, Atie, Su dan Kak Sam...

    Terima kasih ye sebab sudi bagi pendapat. Malam tadi dia dah call tanya keputusan. Akak dengan hubby dah buat keputusan, harap dia boleh tunggu peluang lain...memang nadanya kecewa, tapi akak rasa masih terlalu muda dan pergi pun ke tempat yang membimbangkan... harapnya dia faham kerisauan seorang ibu...

    ReplyDelete
  7. Assalam Antan, waaaa jauh tu..kalau akak mmg x lepas gak la kot..tp kalau dah form 5 ke atas tu lain sikit laa kan...Aiman nak pi camping dekat2 Kuantan ni pun hari tu puas dia mintak dgn akak...pujuk2 akak, baru dpt...kesian pulak kan....Apapun, bawak la berbincang...tengok jgk apa kata hati..

    ReplyDelete
  8. salam kak Antan...lama ka program tu...ok juga tu...Acheh satu tempat yg baik...yg terbaik buat istikharah mcm yg kawan kawan lain suggest tu ye kak..

    ReplyDelete
  9. Kak Ummi... betul tu... risau sebenarnya nak lepaskan dia pergi sebab baru form 2... saya dah cakap kat dia, insyaAllah ada peluang lain nanti...

    ReplyDelete
  10. Eni.. programnya dalam seminggu je... tapi risau sangat nak biarkan dia pergi... akak harap dia faham yang ibunya risau... bukan sengaja tak izinkan....

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails