Dozen Roses Love Note

Sunday, April 24, 2011

Cendol...

Assalamualaikum semua...

Sekali lagi masukkan n3 tentang semalam. Sebenarnya cendol ni kak antan dan family nikmati petang semalam. Sekali sekala pekena cendol kan, best....
Sebenarnya cendol ni kak antan beli daripada salah sorang student kat sekolah kak antan. Mak dia buat sendiri. Sebenarnya kami cikgu2 baru tahu. Tahun lepas selalu beli daripada kakaknya yang dah t5,jadi ingatkan tahun ni dah tak boleh beli cendol ni, rupanya masih ada adiknya di t3, bolehlah kami cikgu2 membelinya lagi.
Kak antan gantikan santan dengan susu cair...sedap jugak, nikmatnya rasa bila meneguk cendol yang bercampur susu cair dan gula merah ni....
Ini pulak puding cendol kak antan yang tak berapa jadi. Untuk ni kak antan beli cendol kat luar jer...Sebenarnya puding ni akak buat hari Khamis lepas. Teringin nak makan puding cendol ni, tapi tak ikut resepi betul2 main masuk jer, jadi mungkin sebab itulah tak berapa jadi. Bahagian cendolnya terkurang santan, cair jer...kak antan tak sertakan resepi ye sebab main agak2 jer, nanti kalau dah ada resepi yang proper kak antan cuba lagi dan masukkan resepinya..kena beli cendol dari student kak antan tu jugak baru sedap....

2 comments:

  1. Cendol ada...puding cendol pun ada....macam-macam ada...nak yang mana satu...pilih je...

    ReplyDelete
  2. Ha ah pilih jer...mana2 pun boleh...hehehe..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails