Dozen Roses Love Note

Friday, April 8, 2011

Merai Tetamu


Assalamualaikum semua....

Tadi dah gantung award, jadi ini baru nak masukkan n3 apa yang dimasak semalam untuk merai tetamu, iaitu kawan hubby kak antan dari Kuantan.
Ikan Siakap ala-ala stim. Dulu akak dah masukkan resepi ni, tapi kalau sesiapa yang belum baca boleh tengok kat sini....cuma kali ni cukup lengkaplah ramuannya, dulu kak antan tak masukkan sos tiram, kali ni dah masuk dah...
Ini pulak sekali lagi asam pedas ikan keli, atas permintaan hubby sebab dia tak sempat merasa yang sebelum ni kot, sebab masa tu dia kat Melaka. Masih resepi yang sama, cuma kali ni akak tak masukkan lada hitam dan kunyit. Tapi asam pedas kali ni dah masuk daun kesum, bunga kantan dan bendi. Klik sini....
Untuk pencuci mulut... Talam Suji. Kalau nak resepi boleh klik di sini...Sorry ye, resepi kali ni semua di link kan aje.... tau lah akak ni bukannya rajin sangat pun...

1 comment:

  1. wah..ada entry sebut tentang ikan keli kat sini...patutlah saya berenang ke blog kamu...hye...salam ukhwah..jemput2 la datang ke blog khas ikan keli ya...")

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails