Dozen Roses Love Note

Wednesday, February 2, 2011

Kek Lapis...bestnya...

Assalamualaikum semua....
Masih ingat n3 malam tadi? Akak cakap akak join satu aktiviti kan? Ha...inilah aktivitinya, akak join kelas kek lapis....best sangat...tak sangka akak dapat buat kek lapis...jom layan gambar2nya dulu.
ini masa proses mencampurkan warna
Kak Pau @ cikgu mengajar melapis
asam untuk kek lapis masam manis....akak yang melapis kek ni tau....
Yang bertudung coklat tu Kak Murni, dari Lukut N9, yang baju biru tu Kak Rose dari Pontian, dari jauh diorang datang nak berguru dengan Kak Pau, diorang ni boleh dikatakan student tetap...diorang cakap akak rugi sebab baru first time join kelas ni, padahal duduk dekat...Kak Rose tu tengah susah hati sebab ada anaknya yang sedang belajar kat Mesir, kat sana sekarang internet pun break down..tapi malam tadi, akak baca kat fb dia, dia dah dapat hubungi anaknya..alhamdulillah. Yang kat belakang tu, yang bertudung hijau Kak Norjiah dari Kuantan, yang bertudung coklat muda tu Kak Saemah dari KL.
ini kek yang tengah dibakar..
gambar ni blur la pulak...inilah 6 jenis kek yang berjaya kami 7 orang siapkan
saat2 yang paling suspen...bila Kak Pau nak potong kek dan tengok hasil melapis kami tu...
kek lapis lengit
kek lapis prune
kek lapis mocha
kek lapis masam manis...ni akak yang melapis ni...cantik tak...kah3x, ada yang nak muntah tu...jangan muntah sedap kek ni....
kek lapis tembikai...ranumnya tembaikai ni kan....
kek lapis cheese berombak
ha...inilah kami 7 orang yang join kelas tu....model tak berbayar ni....

Jadi pada yang nak join kelas2 Kak Pau, buka laman web Citra Klasik...macam2 ada.....

ok cukup dulu untuk kali ni...banyak kerja nak buat ni, nak kemas rumah, nak buat kek..esok kan nak raya...baju mungkin tak siap...sebab semalam join kelas tu....tak pelah..pakai baju lama....kuang3x....hehehe...nak buat kek sebab esok nak balik mentakab....kemas rumah memang kena kemas tiap2 hari...bala tentera yang menyelerak ramai....misi cuti CNY nak siapkan 2 pasang baju yang dah dipotong sebelum raya puasa hari tu lagi....tapi rasanya misi tak tercapai ni...apa nak buat sibuk...first lady lah katakan.. dalam rumah ni je lah...kat luar tak...takut.... nanti kena saman....

5 comments:

  1. Salam K.Yus,
    Cantik2 kek lapis yg di buat tu..suka tngk..untungk akak dpt belajar...

    ReplyDelete
  2. Bestnya dapat belajar mcm2 kek lapis..jeles.. bila lah saya nak join kelas ni pulak. Kak bak sepotong kek lapis tu...

    ReplyDelete
  3. Yatie, Jamie..memang best sangat dapat belajar buat kek ni. Jamie nak ye...nanti akak poskan...tapi takut habis kena makan dgn posmen pulak nanti...

    ReplyDelete
  4. assalamualaikum cikgu :)) org2 yg blh teliti n sabar je bt kek ni..tabik la :)

    ReplyDelete
  5. assalam kak antan bestnyer dapat belajar tu kak saya suka tgk kek lapis tu cantik jer lapisannya kalau saya buat abis rosak..hehe

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails