Assalamualaikum. Kesian pulak bila anak2 merengek lapar petang2 ni. Jadi cik antan buatlah hidangan yang paling mudah dan cepat. Bahan2 pun cukup. Seronok tengok anak-anak makan. Puding jagung berkrim...... cik antan yang bagi nama tu, resepi ni cik antan dapat daripada Kak Munirah, kawan cik antan, harap-harap Kak Muni tak marah cik antan kongsikan resepi dia kat sini. Jangan marah ye Kak Muni, semoga rezeki Kak Muni bertambah-tambah lepas ni.
Puding Jagung Berkrim
Bahan-bahannya:
Puding Jagung Berkrim
Bahan-bahannya:
- 1 kotak fresh milk ( 1 liter )
- 1 kotak whipping cream ( 200ml @ 250ml )
- 1 cawan tepung kastard
- 1 tin jagung krim
- 1 cawan gula ( cik antan kurangkan jadi 1/2 cawan)
Cara-caranya:
- Satukan semua bahan dalam periuk.
- Kacau atas api sederhana hingga pekat, mendidih dan masak.
- Tuang dalam cawan2 kecil ( puding ni lembik, tak boleh dipotong, jadi kena masukkan dalam bekas2 kecil )
Aslm,
ReplyDeletePandainya cik antah kita memasak...kak gerau nak try lah buat puding tu... tak sabar tunggu subuh esok...Subuh??? Over gitewww..