Dozen Roses Love Note

Wednesday, January 26, 2011

Triffle

Assalamualaikum semua...
N3 betul2 sebelum masuk tidur ni, buat petang tadi sebab teringin sangat bila tengok kat blog Nur Indah. Indah pakai laici jadi akak pun pakai laici jugak..sedap...Indah kata resepi ni dari Chef Hanieliza, jadi boleh klik kat sini....Kak Antan mohon copy paste resepinya ye Indah...

Triffle

Bahan-Bahan:
1 bungkus kek swiss roll
1 kotak agar-agar segera ( akak jumpa jenis Jela perisa rose)
1 tin fruit cocktail (akak ganti laici)
2 sudu besar tepung kastard
3 sudu besar gula
3 cawan susu segar

Cara:
1. Campurkan tepung kastard, gula dan susu dan masak sehingga menggelegak dan kepekatan. angkat dan biar sejuk.
2. Potongkan kek swill roll dan susun ke dalam bekas [kalau nak cantik..masukkan dlam bekas kaca..nanti nampak lapisan triffle ni] sehingga penuh.
3. Kemudian ambil sedikit jus laici dan tuangkan keatas kek tadi.
4. Tuangkan kastard tadi keatas kesemua kek sehingga rata.
5. Taburkan buah laici ke atas kastard tersebut.
6. Bancuh agar-agar segera mengikut arahan yang telah disediakan dan tuangkan ke atas buah cocktail tadi.
7. Masukkan ke dalam peti sejuk.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails